Testünk titkos kódjai

Esemény részletei

  • szombat | 2022.04.30.
  • 15:00 - 17:00
  • 7625 Pécs, Hunyadi út 70.

Programsorozat a termékenységtudatosság témakörében

Négy olyan, a Pálos lelki központban induló programot mutatunk be, amely nélkülözhetetlen tudást és tapasztalatot ad át gyerekeknek, kamaszoknak és felnőtteknek a szexualitás, a serdülőkori égető kérdések és a termékenységtudatosság témáiban. A négy program – Ciklus show, a Titkos küldetés, a Teenstar és a Billings-módszer által kínált ismeretek teljes összhangban vannak a katolikus egyház tanításával.

A négyféle program közös bemutatója április 30-án, 15:00-17:00 között lesz a Pálos lelki központban.

Regisztráció és információ kérése a titkoskodjaink@gmail.com címen.

_____________________

A Ciklus-show (hivatalosan: MFM-Projekt Ciklus-show®) egy kiskamasz lányoknak szóló, drámapedagógiai jellegű felvilágosító foglalkozás, amelyet az Európai Unió „Best Practice” díjjal tüntetett ki. Akár a hagyományos, felnőtté válást segítő “beavatás” modern megfelelőjének is tekinthető. Az ötórás program célja, hogy a lányok egy fantáziadús dramatikus játékon keresztül érthessék meg a bennük zajló csodálatos történéseket, és megtanuljanak pozitívan viszonyulni a saját testük működéséhez.

A Ciklus show foglalkozás gyerekek számára május 7-én 9:00-14:00 óra között lesz megtartva. Kérjük regisztrálják a gyermeket!

Regisztrálok

A Ciklus show foglalkozást gyerekek számára a jelentkezések alapján egy következő időpontban, május 21-én 9:00 – 14:00 óra közt is megtartjuk. Erre az időpontra is kérjük regisztrálják a gyerekeket!

Regisztrálok

A Titkos küldetés egy interaktív felvilágosító foglalkozás 10-13 éves fiúknak, a Ciklus-show párja. A kiskamaszok a Titkos Küldöttek szerepében megismerkedhetnek a férfivá érés testi-lelki folyamataival, bepillantást nyernek a férfi, női termékenység és a fogantatás csodájába.
Mi vár a fiúkra? Félnapnyi vidám hangulat, játék, őszinte kérdések-őszinte válaszok, komoly beszélgetések, képzett foglalkozásvezetők.

A Titkos küldetés foglalkozás gyerekek számára május 7-én 9:00-14:00 óra között lesz megtartva. Kérjük regisztrálják a gyermeket!

Regisztrálok

A Teenstar program a fiatalokat kíséri abban a folyamatban, hogy a saját szexuális fejlődésüket integrálják egész személyiségük fejlesztésébe, és hogy elfogadják önmagukat.

Segíthet a fiataloknak abban, hogy a személyes identitásukat férfiként vagy nőként megtalálják, és hogy tudatában legyenek méltóságuknak. Ehhez hozzátartozik, hogy a másik nemhez pozitív módon viszonyuljanak, és hogy az ő szempontjaikat is megismerjék és megtanulják azokat megbecsülni.

A Teenstar program konkrét foglalkozásai várhatóan 2022 őszén indulnak.

Billings-módszer céja: segíteni a fogamzóképes életkorú nőket ciklusuk megismerésében és megértésében termékeny életük minden szakaszában. Életkortól, meggyőződéstől és társadalmi helyzettől függetlenül. Támogatni a párokat a várandósság természetes úton történő elérésében vagy elkerülésében. Megtanítani a nőket egészségi állapotuk figyelemmel kísérésére, beleértve az esetleges elváltozások, kóros állapotok felismerését (endometriózis, PCOS, IR), segítve ezzel a szülész-nőgyógyász és endokrinológus szakorvosok munkáját.

A Billings-módszer oktatás az oktatókkal való egyeztetés alapján indul.

You cannot copy content of this page