Testteo’ hétvége

Esemény részletei

  • péntek | 2022.06.17. - vasárnap | 2022.06.19.
  • 16:15
  • 7625 Pécs, Hunyadi út 70.
  • +36203577111
A budapesti Testteo’ csapat már több mint 10 éve fiatalok százainak segített megérteni az emberi szexualitás jelentését és jelentőségét Szent II. János Pál pápa tanítása alapján. Közreműködésükkel most a Pálos Lelki Központban is megrendezésre kerül a hétvége. Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a fiatal párokat és egyedülállókat, akik szeretnének elmélyülni a Test Teológiájában.
Miből áll a Testteo’ hétvége?
“A TESTTEO’ hétvége 18-35 éves fiataloknak szóló, 2,5 napos lelki képzés. Szemléletmódunkban is II. János Pál pápát szeretnénk követni. Nézőpontunkat a személyes életállapotunkból (egyedülálló, párkapcsolatban élő, jegyes, házas, papnövendék, pap, megszentelt életű) és környezetünkből származó tapasztalat és az Egyház tanítása formálja. A TESTTEO’ hétvége során amellett, hogy 8 előadásban bemutatjuk a test teológiájának tanításának fő mondanivalóját, tanúságtételekben és kiscsoportos beszélgetésekben személyes tapasztalatainkat is megosztjuk, ill. naponta lehetőséget teremtünk arra, hogy szentmisében és a kiengesztelődés szentségében találkozhassunk Jézus Krisztussal. Miért? Azért, hogy egyre teljesebben megismerjük a megtestesülés és a megváltás misztériumát, továbbá hogy egyre jobban tudjuk önmagunkat testestül-lelkestül a másiknak ajándékozni.”
Forrás: testteo.hu
“A test teológiájában Szent II. János Pál pápa szabadságunkat tiszteletben tartva, saját kincseink felfedezésére hív. Megközelítésében felüdülésre találhatnak azok is, akiket elkedvetlenítettek a moralizáló ítélkezések.
Nem számít, milyen gyakran értük be sokkal kevesebbel. Ez az üzenet nem erőltet semmit, hanem szexualitásunk gyógyulásának és helyreállításának lehetőségét kínálja fel.”
Christopher West

A test teológiája kezdőknek – Bevezetés II. János Pál pápa szexuális forradalmába