Billings-féle cikluskövetési módszer ismertető

Esemény részletei

  • szerda | 2022.03.02.
  • 18:00 - 19:00
  • 7625 Pécs, Hunyadi út 70.

Mi a cikluskövetés?

Tudtad, hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel pontosan megtudhatod, hogy mi történik éppen a testedben, és hol tartasz a ciklusodban?

És azt tudtad, hogy ehhez nincs szükséged semmilyen orvosi vizsgálatra, bonyolult műszerre, vagy gyógyszerre?

A női ciklusunk során zajló belső hormonális változások ugyanis jellemző testi jelekkel járnak együtt – a testünk által küldött jeleket pedig megfigyelhetjük, értékelhetjük, és ezzel nyomon tudjuk követni, mi történik éppen a ciklusunkban.
Ez a cikluskövetés.

Ez egyáltalán nem egyenlő a számoláson alapuló naptármódszerrel.

A cikluskövetés egy olyan, orvosok által kidolgozott módszer, amely komoly tudományos háttérrel és több évtizedes múlttal rendelkezik. Segítségével fontos és valós információkat kaphatunk a hormonális egészségünkről is.

A  módszer használatával a ciklusunk termékeny és terméketlen napjai is megállapíthatóak. Ha a várandósság elkerülésére használjuk, a cikluskövetés módszere a fogamzásgátló tablettáéhoz hasonló megbízhatóságot mutat – viszont hormonális beavatkozás nélkül, természetes és organikus módon.

Nem utolsó sorban pedig: a cikluskövetés szabálytalan ciklus esetén is működik! A testi jelek megfigyelésével ugyanis pontosan látod, mi történik éppen a ciklusodban, akár szabályos, akár szabálytalan.

Forrás: cikluskovetes.hu

A mai estén Nagy Péter és Nagyné Dékány Judit mutatják be a Billings-féle cikluskövetési módszert.

 

 

 

 

You cannot copy content of this page