A „Béke Királynője” monstrancia érkezése

Esemény részletei

  • kedd | 2022.11.15. - csütörtök | 2022.11.17.
  • Egész nap

Nagy örömünkre a Pálos templomba érkezik november 15-én három napra a Béke Királynője Monstrancia, amely Medjugorjében, az épülő Örök Szentségimádás kápolnában lesz majd a központi oltár része.

Arra hívunk tehát mindenkit, hogy hittel és személyes imájával kapcsolódjon be az Eucharisztikus Krisztus imádásába.

Közösségek szervezésében szentségimádáshoz az alábbi időpontokban lehet csatlakozni:
Kedd
19.00-20.00 Nagyházas Közösség (csendes egyéni ima)
20.30-22.00 Gesztenyési Közösség (dicsőítés és ima)
Szerda
19.00-20.00 Hit és Fény Közösség
20.00-21.00 Ferences Egyetemi Közösség
Csütörtök
19.00-20.00 Filadelfia Közösség (csendes-énekes)
20.00-21.00 Örömhír Közösség (dicsőítés és ima)

„Légy a Béke Apostola!”

A 2008-ban alakult Communita Regina della Pace fő tevékenysége az apostoli szolgálat, az Eucharisztikus Krisztus imádságos dicsőítése, valamint minden olyan kezdeményezés támogatása, amely építi a békét és az emberek közötti megbékélést elősegíti.

A „Béke Királynője” monstrancia

Jelenleg is folyik a Medjugorje-i Örökimádás Kápolna – Imaközpont a Békéért – építése Henryk Hoserérsek, apostoli vizitátor kérésére. A kristály monstranciát a főoltár legfényesebb részén helyezik majd el. A „Béke Királynője” monstrancia zarándokútjának célja, hogy „megtöltsük” ezt a szent edényt a hívek buzgó imáival, hogy béke legyen szívünkben, családunkban, szülőföldünkön és szerte a világon, valamint azért, hogy felépüljön az Örökimádás Kápolnája Medjugorjében.

A „12 csillag Máriának, a Béke Királynőjének Koronáján” küldetéssel párhuzamosan folyik egy másik indítvány is, melynek elnevezése: „Csillagok az Istenszülő palástján”. A célja ennek is ugyanaz: hogy a békét magából a forrásból, az Eucharisztiában elrejtett Krisztusból merítsék.

Azoknak a szentségimádási helyeknek száma, melyek ez utóbbi indítványhoz csatlakoznak, korlátlan, de az ima által kapcsolódnak „Békéért végzett imádság Központjaihoz”. A helyi szentségimádási kápolna is válhat ilyen hellyé.

“Téged keres tekintetem a szentsátorban, hogy erődet és dicsőségedet megláthassam .” /Zsolt. 63, 3/

You cannot copy content of this page