Igent mondok női lelkigyakorlat

Esemény részletei

  • 2024.05.28.
  • 19:00 - 20:00

30 napos online női lelkigyakorlat a Jézus Szíve Társasága szervezésében májusban.

Mária életének szemlélésével Igent mondok arra az életre, amit Istentől kaptam.

 

A LELKIGYAKORLATRÓL
Az életet nem tudom kierőszakolni, csak tisztelettel befogadni és engedni annak növekedését önmagamban. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését.

Ebben a lelkigyakorlatban arra hívunk, hogy engedd:

  • az ima által Istennel való kapcsolatod megelevenedését
  • a közösség megtartó, hordozó erejét – hogy zarándoktársakkal legyél úton
  • hogy az imádságok által kapott felismerések és kegyelmi ajándékok megjelenhessenek a hétköznapjaidban

 

A lelkigyakorlatos napok idejére szeretnénk négy irányelvet adni a mindennapokhoz, és ehhez kapcsolódóan iránymutatásokkal segíteni ezt az időszakot:

LELKISÉG
Mindannyiunk élete ajándék és üzenet éppúgy, mint Máriáé… Női létünk gazdagságának felfedezésére hívunk Téged, és arra, hogy legyél nyitott küldetésed felismerésére. Mária igenjének ereje segíthet abban, hogy közelebb kerülj saját igenedhez.

IMA
A lelkigyakorlat alatt Ignác-i imamódokkal (szemlélődő és ritmikus), valamint képekkel és zenével imádkozhatsz. Napi, hűséges imára hívunk: kérünk, hogy lehetőségeidhez mérten naponta 30-60 perc imaidőd legyen, de ha csak 15 percet sikerül beillesztened, az is értékes – add oda az Úrnak! Hogyan használd a lelkigyakorlatos anyagot?

KÖZÖSSÉG
Mindkét év résztvevőinek sokat adott az, hogy többen együtt járhatták a lelkigyakorlatos utat. Buzdítunk, hogy bátorítsd a környezetedben lévő nőket a lelkigyakorlaton való részvételre! Szervezzetek heti találkozást, ahol megosztjátok az út során szerzett tapasztalatokat.

A GONDOSKODÁS GYAKORLATAI
Egy olyan életadó időre hívunk, ami segít abban, hogy felismerd, mire van valójában szükséged: mi az, amire vágysz fizikai és lelki értelemben is. Arra ösztönzünk, hogy az erőlködés és a túlzott teljesítmény helyett keresd a helyes mértéket. Adj és engedj meg magadnak valamit, ami képessé tesz az Úrral való kapcsolatra és nagyobb szeretetre vezet.

 

Te mire szeretnél igent mondani? Mi elkezdtük a sort, de a lista szabadon bővíthető! 🙂
Arra, amit Isten kér. A Vele való közösségre. Minden élethelyzetemre, a keresztekre is.
– A napi 5 perc csendre
– Önmagam értékességére
– Úgy menni Máriával az úton, ahogy ő ment Jézussal
– Az „engem küldj Uram!” lelkületre
– Isten terveire, irgalmára, tekintetére

❤️ Ha az Igent mondok női lelkigyakorlat napi imaidejére is igent mondanál, ezen a linken keresztül megteheted. https://www.sjc.hu/igent-mondok-2024